Pokud máte zájem o zdravější variantu jablečného koláče, bez lepku, nebo jednoduše hledáte alternativu, existuje několik skvělých způsobů, jak si pochutnat na tomto oblíbeném dezertu. Místo tradiční pšeničné mouky můžete zkusit různé bezlepkové možnosti, které dodají koláči jedinečnou chuť a texturu.

Pro těsto můžete použít:

  • Mouku z mandlí: Skvělá volba, která dodá příjemnou oříškovou chuť.
  • Rýžovou mouku: Ideální pro lehké a nadýchané těsto.
  • Kukuřičnou mouku: Dává koláči jemnou strukturu, která se dobře kombinuje s jablky.

Pokud jde o náplň, můžete použít:

  • Čerstvá jablka: Nakrájená na plátky, s trochou skořice pro zvýraznění chuti.
  • Med nebo javorový sirup: Pro přidání přírodní sladkosti bez bílého cukru.
  • Ořechy nebo sušené ovoce: Pro obohacení textury a chuti.

Pokud preferujete recepty s pomocí tabulek, zde je jednoduchá přehledová tabulka s ingrediencemi:

Ingredience Množství
Bezlepková mouka 200 g
Jablka 3 ks
Med/javorový sirup 4 lžíce
Skořice 1 lžička