Začněte s přípravou dokonalé kulajdy tím, že si nejprve připravíte všechny potřebné ingredience. Měli byste mít po ruce:

  • 250 g čerstvých hříbků
  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibuli
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 200 ml zakysané smetany
  • D robné množství kopru
  • 1 lžíci másla
  • Sůl a pepř na dochucení

Po shromáždění všech přísad začněte tím, že na másle zpěníte nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zhnědne, přidejte k ní na plátky nakrájené hříbky a osmahněte je do měkka. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory a zalijte vše zeleninovým vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou.

Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a čerstvý kopr, což dodá kulajdě jedinečnou chuť a vůni. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem podle vlastního uvážení. Podávejte horké, ideálně s kouskem čerstvého chleba nebo pečivem, a vychutnejte si tradiční jihočeské jídlo v moderním, zdravém stylu.