Chcete-li vytvořit tu nejlepší veganskou škvarkovou pomazánku, začněte výběrem kvalitních ingrediencí. Hlavními složkami, které dodají pomazánce ten pravý chuťový zážitek, jsou tofu, suché droždí, a karamelizovaná cibule. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu, což zajistí snadné míchání a hladkou konzistenci.

Při přípravě se držte těchto základních kroků:

  • 1. Příprava Cibule: Rozpalte pánev na středním ohni a na trochou olivového oleje pomalu karamelizujte nakrájenou cibuli, dokud nezíská zlatavou barvu.
  • 2. Mixování Ingrediencí: V mixéru smíchejte tofu, karamelizovanou cibuli a suché droždí do hladké pasty.
  • 3. Dochucení: Přidejte sůl, pepř a případně další bylinky podle vaší chuti. Opět důkladně promíchejte.

Aby byla pomazánka dokonale krémová, můžete přidat trošku rostlinného mléka nebo olivového oleje během mixování. Tím zajistíte, že pomazánka nebude příliš suchá. Pokud preferujete kousky, nechte směs mírně hrubší. Klíčem k dokonalé konzistenci je ochutnávat během přípravy, takže neváhejte přizpůsobit pomazánku vlastním preferencím.

Ingredience Množství
Tofu 200 g
Karamelizovaná cibule 1 střední cibule
Suché droždí 2 lžíce
Rostlinné mléko 1-2 lžíce (podle potřeby)